Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Kostpolitik

I Rosenhaven er måltidet een vigtig del af dagen for både børn og voksne. Det er her man samles i små grupper rundt om bordene og spiser frokost sammen med sine venner. 

I køkkenet har vi to medarbejdre der hver dag tilbereder sund kost med fokus på den rette næring  for aldersgruppen 0-6 år. Måltidet er børnenes tid til en hyggelig stund hvo de kan snakke sammen alt i mens de spiser. der er fokus på selvhjulpenhed også under måltidet, og derfor skal børnene have lov til selv at prøve at øse op, og selv få lov til at skære kartoflen ud når de er klar til det. Fælles for alle stuer er at det også er børnene der får lov til på skift at hjælpe en voksne med at dække bord, og igen rydde af efter måltidet og vaske bordene rene igen. Det er både store og små børn der har lyst til at hjælpe til og være af betydning for fællesskabet. Når maden serveres vil der oftest være en snak om hvad dagens måltid består af i dag, og køkkenet lægger stor værdi i at servere maden på en indbydenden måde, med mulighed for at drysse lidt forskelligt tilbehør på eller lidt ved siden af. Dette kan være persille, basilikum, brød, creme fraiche, koriander, ristede kerner etc. 

I Rosenhaven har vi en sukkerpolitik der der fraråder fødevarer med stort sukkerindhold eller tilsat mange farvestoffer. Derfor er det ikke tilladt i dagligdagen at serverer kage eller slik eller andre søde sager. Undtagelsesvis er fødselsdage hvor mange gerne vil dele ud. Her henstiller vi at man altid tager hensyn til at der er helt små børn på stuen, og respektere at det ikke skal være en kagemand med slik, glasur og marcipan man deler ud. Tal med stuens perosnale om eventuelle forslag. 

Ved Rosenhavens fællesarrangementer er der undtagelsesvis is/kage/saftevand/slikposer (Sommer-, lanterne- og julefest)


Dagens måltider består af formiddagsmad ca. kl. 9.00: Børnene tilbydes rugbrødshapsere og nogle gange frugt til dem der har lyst.
Frokost kl. 11.00: Køkkenet serverer varm eller kold mad. Maden kan bestå af eksempelvis grød, suppe, fisk, Rugbrød med diverse pålæg og grøntsager. Vi spiser en sjælden gang kød hvor der altid er massere af andet tilbehør til de børn der ikke spiser kød.

Eftermiddagsmad ca. kl 14.00: Hjemmebagt brød, grovboller, knækbrød eller rugbrød med eksempelvis plantemargarine, hummus, pesto, pålæg eller ost samt frugt fra frugtordningen.

Til alle måltider serveres vand.

Nogle børn kan i perioder være kræsne og selektive i deres madvalg og lyst. Som udgangspunkt ønsker vi at alle skal smage på det der serveres, men det er også i orden når der er noget et barn ikke kan lide. Så spiser barnet de andre ting der serveres, da der altid er tilbehør som barnet kan blive mæt af. Vi servere som udgangspunkt ikke alternativer. 

Hvis man som forældre er bekymret over kræsenhed for barnet er man velkommen til at kontakte Danielle i køkkenet. Hun kan vejlede og komme med forslag til hvordan man kan komme videre.  

Se mere i vores læreplan.