Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi og Doddo…… hvis du har barn i Rosenhaven har du formentlig stødt på, at dit barn siger disse lyde….. Og hvorfor mon det?
I Rosenhaven leger vi med lyde gennem de fantasifulde og farvelige figurer Babblarna. Babblarna kan godt lide at synge, lege, at pludre (bable) og selvfølgelig tale. Målet med Babblarna er at skabe lydlig motivation for børn gennem leg, når der skal arbejdes med sproget. Babblarna er udviklet til at hjælpe børn i den tidlige sprogudvikling. De farverige figurer, taler deres eget "sprog", som er baseret på lyden af deres navne. Dette hjælper børn med at udvikle deres sprogforståelse og udtale, samtidig med at de har det sjovt.

Sprogstimulering:
- Babblarna introducerer forskellige lyde og rytmer i sproget, hvilket kan være med til at stimulere barnets sprogudvikling.
Leg og sjov:
- Børnene kan lege med figurerne, synge sange og gentage lyde, hvilket gør sprogindlæringen sjov og engagerende.
Gentagelse:
- Babblarnas sprog er enkelt og gentagende, hvilket er godt for små børn, der er ved at lære at tale.
Fantasifuld leg:
- Babblarna opmuntrer til fantasifuld leg, hvor børnene kan skabe deres egne historier og lege med sproglydene.
Inkluderende materiale:
- Babblarna kan bruges af alle børn, uanset om de har sprogvanskeligheder eller ej.
Struktureret sprogtræning:
- For børn med sprogudfordringer kan Babblarna bruges som et struktureret og systematisk redskab til sprogtræning.
Sprogvurderinger
I Rosenhaven sprogvurderer vi alle vores børn når de fylder 3år. Det gør vi for at sikre os, at barnet er på det sproglige niveau, det skal være, i forhold til den øvrige udvikling og trivsel. Det er vigtigt at vi hele tiden arbejder med alle børns sprogtilegnelse- og udvikling, da sproget er medvirkende til at styrke andre områder i den udviklingsproces et lille barn gennemgå fra 0-6 år.
I Rosenhaven har vi to sprogambassadører. De samarbejder omkring sprogvurderinger, deltager i sprognetværk og kurser og er derigennem med til at inspirerer det øvrige personale og skabe nogle gode sproglige legemiljøer.